15 augustus 2013

 

Europese Gasshuku geslaagd!

De Europese Gojukai Karate-do Gasshuku vond plaats van 20 t/m 25 juli in Nederland. De stage werd bezocht door ruim 250 karatebeoefenaars uit diverse Europese landen. Het was een bijzondere ervaring voor de deelnemers, met als hoogtepunt de aanwezigheid van de Japanse Grootmeester Saiko Shihan Goshi Yamaguchi.

Ieder jaar vindt deze Europese karatestage plaats in een ander land. Dit jaar had Nederland de eer om het evenement te organiseren. Een week lang trainden en leerden karateka’s uit elf Europese landen van elkaar en te meer; van prominente Shihan, waaronder Saiko Shihan Goshi Yamaguchi (8e dan), Hanshi Ingo de Jong (8e dan) en natuurlijk onze eigen Shihan Jan van den Dries (7e dan). Voor jeugd was er een speciaal programma met in de ochtenden karate trainingen en ’s middags sport en spel activiteiten, zoals survival, lasergame, zwemmen, een speurtocht en op de laatste dag een bonte avond.

Begin van de stage was er een bijzonder moment; Mario Gommel mocht persoonlijk van Saiko Shihan Goshi Yamaguchi de titel van Shihan Renshi in ontvangst nemen met de daarbij behorende diploma en band.

Op woensdag 24 juli stond een internationaal examen gepland, waarbij men op kon gaan voor een (hogere) dan-graad. Vanuit Nederland zijn geslaagd: Jessica Keijzer voor Shodan (1e dan), Corien Tsutsumi  en Rob van der Heijden voor Nidan (2e dan) en Nicole-Marie Luitwieler heeft als eerste vrouw (samen met Doris Berger, Zwitserland) binnen de Gojukai Europa de graad van Godan (5e dan) bereikt.

Terugkijkend was het een zeer geslaagd evenement met veel positieve reacties. Zowel de aanwezigen alsook de thuisblijvers hebben deze karatestage uitgebreid kunnen volgen via:

Facebook https://www.facebook.com/EuropeanGasshuku2013

Twitter https://twitter.com/EUGasshuku2013 

Website http://www.ikgaeuropeangasshuku2013.nl

Klik hieronder op de FOTOALBUMS, gemaakt door Dik en Monique van Vliet:

Fotoalbum, eerste selectie <klik hier>

Fotoalbum, dag 1 <klik hier>

Fotoalbum, dag 2 <klik hier>

Fotoalbum, dag 3 <klik hier>

Fotoalbum, dag 4 <klik hier>

Fotoalbum, dag 5 <klik hier>

Fotoalbum, demonstraties <klik hier>

Fotoalbum, sayonaraparty <klik hier>

Fotoalbum, dag 6 <klik hier>